BILTONG jako sportovní svačina: Ideální zdroj bílkovin pro sportovce

Biltong, tradiční jihoafrické sušené maso, se stalo oblíbenou sportovní rychlou svačinou  nejen v Jižní Africe, ale i po celém světě. Díky svému vysokému obsahu bílkovin, nízkému obsahu sacharidů a bohatému profilu živin je biltong ideální volbou pro sportovce hledající zdravý a vydatný snack k doplnění energie a regenerace svalů.

Bílkoviny jako klíčový prvek sportovní výživy

Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem svalů a nezbytným prvkem stravy sportovců. Pomáhají při regeneraci svalů, podporují růst svalové hmoty a poskytují dlouhodobou energii potřebnou během fyzické aktivity. Sušené maso je vynikajícím zdrojem bílkovin, který pomáhá sportovcům dosáhnout svých sportovních cílů a zlepšit výkonnost. Sami o tom ví nejvíce jihoafričtí ragbisté, pro které je biltong každodenní součástí jejich stravy. 

Energetický boost bez nadměrných sacharidů

V porovnání s klasickými sportovními svačinami jako jsou energetické tyčinky a sušené ovoce, má sušené maso biltong nižší obsah sacharidů a vyšší obsah bílkovin a tuků. To znamená, že poskytuje trvalou a stabilní energii bez rizika rychlého vzestupu a pádu hladiny cukru v krvi.

Železo jako klíčový minerál pro energii a výkonnost 

Sušené maso obsahuje vysoké množství železa, což je důležité pro zdraví a výkonnost. Železo je nezbytné pro tvorbu hemoglobinu, proteinu v červených krvinkách, který je odpovědný za transport kyslíku v těle. To je zvláště důležité pro sportovce, kteří provádějí aerobní aktivity.

Železo je také nezbytné pro správný energetický metabolismus. Pomáhá při produkci energie v buňkách a podporuje správnou funkci svalů a nervového systému.

Pro sportovce je důležité mít dostatečné množství železa, protože intenzivní fyzická aktivita může zvýšit potřebu železa. Nedostatek železa může vést k únavě, snížené výkonnosti a zvýšenému riziku poranění.

Biltong je přirozeným zdrojem železa, tedy tělem dobře vstřebatelné. Oproti doplňkům železa, které mohou způsobit zažívací potíže, je železo v biltongu snadno stravitelné a nezpůsobuje vedlejší účinky.

Různé varianty pro různé sportovní potřeby

Náš biltong SAFFA MASO je k dispozici v několika variantách, s tukem či bez tuku, s různými příchutěmi či v originální variantě. To znamená, že sportovci si mohou vybrat sušené maso biltong s různým obsahem tuku, bílkovin a kalorií, aby vyhovoval jejich individuálním sportovním potřebám a cílům.

A které sportovce náš biltong SAFFA MASO doprovází na závodech, soustředěních?

Je již tradiční součástí plaveckých, atletických, ragbistických soustředění a závodů, kde pomáhá doplňovat potřebné živiny pro regeneraci a výkon.