Navštivte Saffa Maso Bistro na adrese Sokolovská 146/150a, Praha 8 - více informaci v záložce BISTRO & OBCHOD

Párování vína a sušeného masa - průvodce

Sušené maso a víno k sobě neodmyslitelně patří. Když se tyto delikatesy spojí s vybranými víny, výsledkem je harmonická chuťová symfonie, která potěší každého gurmána. Níže naleznete doporučení, jaká vína kombinovat s námi nabízeným sušeným masem:

Biltong

Biltong - sušené hovězí maso, které je ochucené směsí soli, koriandru, černého pepře a octa. Má bohatou, slanou a kořeněnou chuť.

Doporučená vína k Biltongu:

  • červené víno: Prodigy Pinotage/Pinotage Reserve – Toto jihoafrické víno má bohaté a ovocné tóny, které krásně kontrastují se slaností a kořeněností biltongu. Pinotage často nese nádechy červeného ovoce, čokolády a koření, což doplňuje a vyvažuje chuť biltongu.
  • bílé víno: Chardonnay Pinot Noir – Toto svěží a aromatické víno s tóny citrusů a bylin může příjemně kontrastovat se slanou a kořeněnou chutí biltongu, přičemž zachovává svěžest a lehkost.
  • růžové víno: Rosé Pinot Noir – Lehké a ovocné růžové víno může skvěle vyvážit intenzitu biltongu, přičemž dodá osvěžující zakončení.

 

Droëwors

Droëwors - sušená hovězí klobása, ochucená směsí koření, včetně koriandru, hřebíčku a muškátového oříšku. Má výraznou masovou chuť s kořeněnými podtóny.

Doporučená vína k Droëwors:

  • červené víno: Syrah&Pinot Noir – Toto plné víno s bohatými tóny černého ovoce, pepře a koření se skvěle hodí k masité a kořeněné chuti droëwors. Syrah dokáže zvýraznit masové tóny a dodat hloubku chuťovému zážitku.
  • bílé víno: Chenin Blanc – Toto víno, s jeho lehkými tóny jablek a hrušek a lehkou kyselinkou, může vyvážit tučnost droëwors a osvěžit chuťové buňky.

 

Chilli Bites

Chilli Bites jsou pikantní sušené masové tyčinky, které jsou ochuceny směsí chilli koření. Mají výraznou pikantní chuť, která může být velmi intenzivní.

Doporučená vína k Chilli Bites:

  • bílé bublinky: Pierre Jourdan Brut - bublinky pomáhají očistit patro a zmírnit pikantnost chilli bites, což vytváří osvěžující zážitek s každým douškem. Jemné citrusové a jablečné tóny vína kontrastují s ostrou a kořeněnou chutí chilli bites, což vytváří harmonii mezi pikantností a svěžestí. Vysoká kyselost vína navíc pomáhá vyvážit tučnost masa a pikantní koření, čímž dodává celkovou rovnováhu chuti.
  • červené víno: The Original Pinotage – bohaté, ovocné a čokoládové tóny Pinotage přinášejí sladkou a hlubokou chuť, která kontrastuje s pikantními chilli bites, čímž vytváří příjemnou harmonii. Jemné tóny kávy a čokolády ve víně se dobře snoubí s kořeněnou chutí chilli bites a kouřový závěr vína krásně doplňuje pikantní dochuť chilli bites, což prodlužuje a obohacuje celkový chuťový profil.

 

Kombinace jihoafrických sušených masových lahůdek jako biltong, droëwors a chilli bites s vhodně vybranými víny může být opravdovým gurmánským zážitkem. Každý druh masa má své specifické chuťové profily, které se dobře doplňují s různými typy vín. Vyzkoušejte výše uvedené párování a objevte nové dimenze chutí, které tyto kombinace nabízejí.